杰策网新功能正在紧张建设中……在线服务QQ:21004927,在线交流及技术讨论群:37665877,217688362,217688193。我们口号:帮助别人就是帮助自己!谢谢广大网友的支持!杰策网新域名:ijiece.com(爱杰策)

2004年1月大学英语四级考试试卷

一键转帖: 分享杰策网至人人网  分享杰策网至开心网  分享杰策网至QQ空间  分享杰策网至新浪微博  分享杰策网至QQ书签  分享杰策网至豆瓣  分享杰策网至51  分享杰策网至Baidu搜藏  分享杰策网至Yahoo收藏  分享杰策网至Koudai分享  推荐给好友

20041月试卷

Part I     Listening Comprehension         (20 minutes)

Section A

Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

 

Example:     You will hear:

                  You will read:

                                          A) At the office.

                                          B) In the waiting room.

                                          C) At the airport.

                                          D) In a restaurant.

From the conversation we know that the two were talking about some work they will start at 9 o’clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, A) “At the office” is the correct answer. You should choose [A] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center.

Sample Answer [A] [B] [C] [D]

 

1.   A) The man could buy a shirt of a different color.

      B) The size of the shirt is all right for the man.

      C) The size the man wants will arrive soon.

      D) The man could come some time later.

2.   A) The woman is watching an exciting film with the man.

      B) The woman can’t take a photo of the man.

      C) The woman is running toward the lake.

      D) The woman is filming the lake.

3.   A) It’s quiet in the restaurant.

      B) The price is high in the restaurant.

      C) The restaurant serves good food.

      D) The restaurant is too far from their school.

4.   A) At a booking office.

      B) In a Hong Kong hotel.

      C) On a busy street.

      D) At an airport.

5.   A) The woman has been complaining too much.

      B) The woman’s headache will go away by itself.

      C) The woman should have seen the doctor earlier.

      D) The woman should confirm her appointment with the doctor.

6.   A) Help the woman move the items.

      B) Hurry to Mr. Johnson’s office.

      C) Help move things to Mr. Johnson’s office.

      D) Put off his appointment with Mr. Johnson.

7.   A) The man should not dream of being a superstar.

      B) The man didn’t practice hard enough.

      C) The man should find a new partner.

      D) The man should not give up.

8.   A) There is no more left.

      B) It doesn’t appeal to her.

      C) It’s incredibly delicious.

      D) She has already tasted it.

9.   A) The man is usually the last to hand in his test paper.

      B) The man has made a mess of his midterm exam.

      C) The man has bad study habits.

      D) The man is a diligent student.

10.  A) The man will drive the woman to school.

      B) The man has finished his assignment.

      C) The man is willing to help the woman.

      D) The man is losing patience with the woman.

 

Section B

Passage One

Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

11.  A) The art of saying thank you.

      B) The secret of staying pretty.

      C) The importance of good manners.

      D) The difference between elegance and good manners.

12.  A) They were nicer and gentler.

      B) They paid more attention to their appearance.

      C) They were willing to spend more money on clothes.

      D) They were more aware of changes in fashion.

13.  A) By decorating our homes.

      B) By being kind and generous.

      C) By wearing fashionable clothes.

      D) By putting on a little make-up.

 

Passage Two

Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.

14.  A) Children don’t get enough education in safety.

      B) Children are keen on dangerous games.

      C) The playgrounds are in poor condition.

      D) The playgrounds are overcrowded.

15.  A) They should help maintain the equipment.

      B) They should keep a watchful eye on their children.

      C) They should stop their children from climbing ladders.

      D) They should teach their children how to use the equipment.

16.  A) They tend to stay within shouting or running distance of their parents.

      B) They should be aware of the potential risks in the playground.

      C) They may panic in front of high playground equipment.

      D) They can be creative when they feel secure.

 

Passage There

Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.

17.  A) It takes skill.

      B) It pays well.

      C) It’s full-time job.

      D) It’s admired worldwide.

18.  A) A mother with a baby in her arms.

      B) A woman whose bag is hanging in front.

      C) A lone female with a handbag at her right side.

      D) An old lady carrying a handbag on the left.

19.  A) The back pocket of his tight trousers.

      B) The top pocket of his jacket.

      C) A side pocket of his jacket.

      D) A side pocket of his trousers.

20.  A) Theater lobbies with uniformed security guards.

      B) Clothing stores where people are relaxed and off guard.

      C) Airports where people carry a lot of luggage.

      D) Hotels and restaurants in southeast London.

 

 

1. A         2. B        3. A         4. D        5. C        6. B         7. D        8. B      9. C      10. D

11. C       12. A       13. B       14. C       15. B      16. D      17. A       18. C    19. A     20. B

 

2004 1 月大学英语四级听力原文

Part I       Listening Comprehension                       (20 minutes)

1. M: I like the color this shirt, do you have a larger size?

W: This is the largest in this color, other colors coming all sizes.

Q: What dose the woman imply?

 

2. M: Look, the view is fantastic. Could you take a picture for me with the lake in the background?

W: I am afraid I just ran out of film.

Q: What do we learn from the conversation?

 

3. M: The food in this restaurant is horrible. If only we got to ray's school dining home.

W: But the food isn't everything. It isn't nice just to get away from old movie?

Q. What can we learn from the conversation?

 

4. W: Can I help you sir?

M: Yes, can you show me the way to gate nine for flight 910 to Hong Kong? I am quite confused here.

Q: What does the man mean?

 

5. W: My headache is killing me. I thought it was gong away. But now it is getting worse and worse

M: I told you yesterday to make an appointment.

Q: what does the man mean?

 

6. W: can you give a hand, Mike? I want to move a few heavy items to the car.

M: I'd like to but I am already five minutes late for my appointment with Mr. Jason, and the office is on the other side of the campus.

Q: what would the man most probably do?

 

7. M: I think you'd better find another partner. I love table tennis but I don't think I am improving.

W: I'm poor, it's still too early to quit, nobody is expected to be a superstar. Just keep going and you get the high of it.

Q: what does the woman mean?

 

8. M: would you like to try the banana pie? It's incredible.

W: well, to tell the truth I don't care much dessert.

Q: what does the woman say about the banana pie?

 

9. M: I exhausted I stayed up the whole night studying for my middle term matches exam.

W: But why do you always wait until the last minute?

Q: What does the woman imply?

 

10. M: I really can afford any more interruptions right now. I got to( 设法 ) finish this assignment.

W: Sorry just one more thing, could you give a ride to school tomorrow?

Q: What can be informed from the conversation?

 

Section B

Passage One

Do you remember the time when people were a litter nicer and gentler with each other? I certainly do. And I feel that much of the world has somehow gotten away form that. Too often I see people rushing into elevators without giving those inside a chance out first, or never saying "Thank you" when others hold the door open for them. We get lazy. And in our laziness, we think that something, like a simple "Thank You" doesn't really matter. But it can matter very much. The fact that no matter how nicely we dress, or how beautifully we decorate we home, we can't be truly elegant without good manners because elegance and good manners always go hand in hand. In fact, I think of the good manners as a sort of hidden beauty secret. Haven't you noticed that the kindest, most generous people seem to keep getting prettier? It's funny how that happens. But it does. Take the long-lost art of saying "Thank you" like wearing a little makeup or making sure your hair is neat. Getting into the habit of saying "Thank you" can make you feel better about yourself. Good manners add to you image while an angry face makes the best dressed person look ugly.

Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

Q11: What is the passage mainly about?

Q12: What does the speaker say about the people of the past?

Q13: According to the speaker, how could we best improve our image?

 

Passage Two

 "Go to the playground and have fun." Parents will often say to their kids. But they should remember playgrounds can be dangerous. Each year about 200,000 children end up in hospital emergency rooms with playground injures. Many injures involve falls from too-high equipment onto too-hard surfaces. Nearly 70% of the injuries happen on public playgrounds. Recent studies show they maybe badly designed that protective services are inadequate and their equipments is poorly maintained. Parents should make sure that the equipment in playground is safe and that children are playing safely. Last year the national program for playground safety gave the nation's playground a grade of "C" for safety after visiting more than 3,000 playgrounds nationwide. Parents should watch closely. They should always be within shouting and running distance of their children. Young children don't understand cause-and-effect, so they may run in front of moving swings. They're also better at climbing up than getting down, so they may panic at the top of a ladder. It's important for children to know you're watching them. Once they feel that sense of security, that's when they can be creative.

Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.

Q14: What is the cause of playground injures?                                                      

Q15: What should parents do to prevent playground injures?                                         

Q16: What does the speaker say about young children?                                                

Passage Three

For 25 years I was a full-time thief, specializing in picking pockets. Where I come from in southeast London, that's an honorable profession. Anyone can break into a house and steal things. But picking somebody's pocket takes skill. My sister and I were among the most successful pickpocket teams in London. We worked hotel and theatre lobbies, airports, shopping centers, restaurants. Now we don't steal anymore, but this crime is worldwide. Here is how to protect yourself:

    Professional pickpockets do not see victims, only handbags, jewels and money. Mothers with babies, the elderly, the disabled are all fair game. My preferred target was the lone female, handbag at her side, the right side to be exact. So if I'm next to her I can reach it cautiously with my right hand across my body. Only about one woman in a thousand carries her bag on the left, and I tended to steer clear of them. Women whose bags are hanging in front of them are tricky for the pickpocket, as there isn't a blind side. If you want to make it even harder, use a bag with handles rather than a strap. For men, one of the best places to keep a wallet is in the back pocket of tight trousers. You'll feel any attempts to move it. Another good place is in the buttoned-up inside pocket of a jacket. There's just no way in. Even better, keep wallets attached to a cord or chain that is fasten to a belt.

    A pickpocket needs targets who are relaxed and off guard. The perfect setting is clothing store. When customs wander among the racks, they are completely absorbed in the items they hold up. The presence of a uniformed security guard is even better. A false sense of security makes a pickpocket's job much simpler.

Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.

Q17: Why does the speaker say that picking somebody's pocket is an honorable job in southeast London?

Q18: According to the speaker, who is most likely to become a victim of pickpockets?                

Q19: In the speaker's opinion, what is the best place for a man to keep his wallets?               

Q20: What is the perfect setting for picking pockets, according to the speaker?                     

 

网友咨询

   当前内容没有咨询! 马上发布咨询